Музичний керівник

1-1.jpg

В МУЗИЧНІЙ ЗАЛІ З НАМИ ПРАЦЮЄ:

Ткачук Ірина Миколаївнаосвіта повна вища – “спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії” – стаж роботи в дошкіллі  22 роки.

66.gif

Музика в житті дитини

Музика для дитини – світ радісних переживань. Щоб відкрити перед ним двері в цей світ, треба розвивати у нього здібності, і, перш за все музичний слух і емоційну чуйність. Інакше музичне вплив не виконує свої виховні функції.

Під керівництвом дорослого дитина вчитися співпереживати, фантазуючи і уявляючи в процесі сприйняття музики, він прагне проявити себе в співі, танці, грі на музичних інструментах. Кожен шукає неповторний характер руху, зображуючи веселу пташку і дзижчить джмеля, незграбного ведмедя або хитру лисицю

З кожним роком все більше уваги приділяється розвитку творчої активності дитини. Ми відкриваємо дітям двері у світ музики, допомагаємо робити перші кроки до прекрасного. Ми хочемо бачити наших дітей щасливими. Людина не може жити в світі, якщо попереду у нього немає нічого радісного. І ми, педагоги повинні в силу своїх можливостей дати її нашим дітям.

1544352585.gif

Основні завдання музичного виховання:

  1. Виховувати любов та інтерес до музики ( тільки розвиток емоційної чуйності і сприйнятливості дає можливість широко використовувати виховний вплив музики).
  2. Збагачувати враження дітей, знайомлячи їх у виразно організованій системі з різноманітними музичними творами і використовуваними засобами виразності.
  3. Залучати дітей до різноманітних видів музичної діяльності, формуючи сприйняття музики і найпростіші виконавські навички в області співу, ритміки, гри на дитячих інструментах, знайомити з початковими елементами музичної грамоти (все це дозволить їм діяти усвідомлено, невимушено, виразно).
  4. Розвивати загальну музикальність дітей (сенсорні здібності, ладо- висотний слух, почуття ритму), формувати співочий голос і виразність рухів (якщо в цьому віці дитину навчають і залучають до активної практичної діяльності, то відбувається становлення і розвиток всіх її здібностей).
  5. Сприяти розвитку музичного смаку.

На основі отриманих вражень і уявлень про музику проявляється спочатку вибіркове, а потім оцінювальне ставлення до виконуваних творів.

  1. Розвивати творче ставлення до музики перш за все в такій доступній для дітей діяльності, як передача образів у музично-ритмічних рухах, пісенних імпровізаціях, в іграх і драматизації.

№4 (1).png

799f2c7487e1.gif

Поради до святкового ранку:

Шановні батьки! Для вас це лише чергові турботи, а для вашої дитини –важлива подія.

Наші поради:

  1. Віднесіться до святкового ранку серйозно. Поцікавтеся у вихователя, на яке число назначене свято, і починайте підготовку.
  2. Потурбуйтеся про костюм. Зробіть його самі, купіть або візьміть на прокат. Головне, щоб костюм подобався дитині і був зручний для неї. Потурбуйтеся і про взуття. Воно має бути не тільки гарним, але і зручним для вашої дитини.
  3. Розплануйте свій час так, щоб побувати на святі. Прийдіть за 30 хвилин до початку, щоб встигнути переодягти дитину. Якщо у вас не буде часу прийти вчасно, попередьте про це вихователів, а костюм принесіть заздалегідь.
  4. Подбайте про гарний настрій дитини. Будьте уважні до дитини і терплячі. Гарний настрій дитини перед ранком – запорука успішного виступу на святі.

Правила поведінки батьків на дитячому святі:

Ласкаво просимо на дитяче свято до нас!

Із правилами ознайомиться ми пропонуємо Вам
Ми в музичному залі раді бачити всіх
Завжди звучать тут пісні, дитячий сміх.
У день свята ви постарайтеся раніше встати.
Щоб на ранок в ДНЗ вчасно попасти.
Щоб Ваша дочка чи ваш син
Костюм надіти спокійно зміг.
А ось фотоапарат та камеру візьміть,
І обов’язково все свято зніміть.
А що ж можна? Запитаєте ви нас! 

Ми дуже просимо, дорогі вас,
Оплесками підтримувати дітей,
Щоб артистами стали скоріше.
А якщо вже довелося вам запізнитися
То постарайтеся нікому не заважати.
Ви між номерами паузу дочекайтеся
Пройдіть в зал і біля дверей сідайте.
І не забудьте зняти пальто і шапки.
Зніміть чоботи, одягніть тапки,
А краще туфлі на високих підборах.
Щоб усі навколо сказали: «Ах! Який у Вас гарний смак!»
Ще хочемо, друзі вам запропонувати
Свої таланти в залі виявляти.
Читати вірші, співати пісні, танцювати,
Жартувати, на святі нашому роль зіграти.
Танцюйте, співайте, веселіться з нами
І знайте, чекаємо завжди ми дуже зустрічей, приємних з вами!

62069421_01.gif