Методична скринька

4.gif

sunduk-s-kristallami.gif

Данилюк Галина Богданівна –  вихователь-методист ЗДО № 5 “ТЕРЕМОК” має вищу педагогічну освіту, “спеціаліст вищої кваліфікаційної  категорії”, звання вихователь – методист.

metodichna_skarbnichka.png

Методична робота в закладі дошкільної освіти «Теремок» ґрунтується на сучасних досягненнях психолого  – педагогічної науки з урахуванням професійної та особистої зрілості педагогів, відтак – на досягнення позитивних результатів освітнього процесу.

244-1-638.jpg

Робота в  закладі дошкільної освіти ведеться згідно річного плану, який спрямовано на виконання завдань Закону України “Про дошкільну освіту” та Базового Компоненту дошкільної освіти, а також Законів «Про охорону дитинства», Інструктивно-методичних листів:  Лист Міністерства освіти і науки України від 16.03.2021 № 1/9-148 «Щодо методичних рекомендацій до оновленого Базового компонента дошкільної освіти»; «Щодо освітніх програм у закладах дошкільної освіти» (лист Міністерства освіти і науки України від 09.12.2019 № 1/9-750) ;«Про рекомендації для працівників закладів дошкільної освіти на період дії воєнного стану в Україні » (лист від 02.04.2022 №1/3845)

Виходячи з аналізу освітньо-виховної і методичної роботи у 2023 -2024 навчальному році, ураховуючи досягнення й перспективи розвитку, педагогічний колектив визначив цільові пріоритетні завдання на 2023-2024 навчальний рік.

 Завдання педагогічного колективу ЗДО №5 Теремок

  • Продовжити роботу щодо створення належних умов для отримання дітьми дошкільної освіти, реалізації індивідуальних творчих потреб кожної дитини.
  • Зміцнення фізичного та психічного здоров’я , формування ціннісного ставлення дитини до свого здоров’я , інтересу до здорового способу життя в тісній взаємодії з батьківською громадськістю.
  • Удосконалення роботи щодо виховання культури спілкування, мовленнєвого етикету, формування комунікативно – мовленнєвої діяльності дошкільнят;
  • Сприяти розширенню форм та видів співпраці з родинами, прозорості та
    відкритості роботи закладу через роботу веб-сайту, створення відкритих груп в соціальній мережі Facebоok
  • Забезпечувати дієвість особистісно орієнтованої освітньої системи.
  • Продовжити роботу щодо організації сучасного освітнього середовища ЗДО, сприятливого для формування гармонійно розвиненої особистості

metodichna_robota.jpg

Принципи методичної роботи:

Методична-робота2.jpg

Зміст методичної роботи реалізується через такі форми:

87939f621774.jpg